Кабмін змінив правління Нафтогазу

Кабмін змінив правління Нафтогазу

Укрінформ
Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 27 вересня змінив склад правління НАК «Нафтогаз України».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Сьогодні, 27 вересня 2021 року, уряд призначив виконуючих обов'язки членів правління «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України». Перед новопризначеними керівниками поставлене завдання забезпечити стабільну роботу компанії та нарощувати видобуток вітчизняного газу», - повідомляють у міністерстві.

Так, за рішенням уряду припинено повноваження членів правління акціонерного товариства НАК «Нафтогаз України» Сергія Переломи і Ярослава Теклюка.

Читайте також: Нафтогаз реалізує проєкти, які у 5 разів збільшать його ресурсну базу

Виконання обов’язків членів правління покладено на директора з управління персоналом та соціальної політики Нафтогазу Олену Бойченко, радника голови правління компанії Владислава Воловика, радника голови правління з питань видобутку газу Маврікія Калугіна, начальника казначейського департаменту Нафтогазу Романа Чумака.

«Безумовним пріоритетом для уряду є стабільна робота Нафтогазу як однієї з базових компаній, від якої залежить вся енергосистема України та проходження опалювального сезону. Нафтогаз продовжить виконувати свої зобов’язання з постачання газу побутовим споживачам та підприємствам теплокомуненерго за річними тарифами, як це і було ініційовано Президентом України», - запевняють у Мінекономіки.

Читайте також: Дві третини компаній-нерезидентів зберігають газ в українських газосховищах - Укртрансгаз

Зазначається, що необхідність прийняття урядом технічних рішень для забезпечення стабільної роботи Нафтогазу виникла після того, як 21 вересня цього року члени наглядової ради компанії подали заяви про відставку.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 27 вересня звільнив трьох представників держави у наглядовій раді НАК «Нафтогаз України» і взяв на себе повноваження наглядової ради.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 7 вересня доручив першому віцепрем’єр-міністру - міністру економіки Олексію Любченку у тижневий термін забезпечити оголошення конкурсу на відбір чотирьох незалежних членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України».

Кабінет Міністрів 28 квітня звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» і призначив новим головою правління компанії Юрія Вітренка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-