Нафтогаз реалізує проєкти, які у 5 разів збільшать його ресурсну базу

Нафтогаз реалізує проєкти, які у 5 разів збільшать його ресурсну базу

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» розпочала реалізацію стратегічних проєктів на нових перспективних активах, які здатні у 5 разів збільшити ресурсну базу компанії. 

Як передає Укрінформ, про це розповів директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування» Олександр Романюк, повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

«Ми маємо великий газовидобувний потенціал, один із найбільших у Європі, і питання його ефективного освоєння не втрачає актуальності, а й навіть зростає. Це питання державної ваги. Як національна компанія, ми працюємо над його розв’язанням, але також розраховуємо на підтримку всіх сторін», - наголосив Романюк.

За його словами, компанія в стислі терміни розпочала реалізацію стратегічних проєктів на нових перспективних активах, отриманих в першій половині 2021 року, які здатні у 5 разів збільшити ресурсну базу Нафтогазу. Так, розпочато геологічні дослідження морських ділянок, ведуться підготовчі роботи до капітальних ремонтів свердловин і нового буріння на Юзівській площі, а також польові роботи на ділянках відповідно до угод про розподіл продукції.

«Для України розвиток нових нафтогазових ділянок – це ще й питання енергетичної безпеки, а також створення додаткових стимулів для розвитку економіки», - додав Романюк.

Читайте також: Нафтогазу вистачає коштів для планової діяльності - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, АТ «Укргазвидобування», яке входить до НАК «Нафтогаз України», почало застосовувати нову для України технологію басейнового аналізу та моделювання вуглеводневих систем для пошуку та розвідки вуглеводнів. На основі аналізу просторових динамічних 4D-моделей вуглеводневих систем компанія прогнозуватиме ризики, розраховуватиме економіку проєктів та ухвалюватиме рішення щодо виробничих планів, зокрема буріння нових свердловин. Новий спосіб розвідки Укргазвидобування планує використати для оцінювання нафтогазового потенціалу ділянок Чорного моря, пошуків вуглеводнів у Карпатському складчастому поясі та довивчення ліцензійних ділянок у Дніпровсько-Донецькому басейні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-