В Україні для розвідки запасів газу використовуватимуть нову технологію

В Україні для розвідки запасів газу використовуватимуть нову технологію

Укрінформ
АТ "Укргазвидобування" застосовуватиме нову в Україні технологію – басейновий аналіз – для розвідки запасів вуглеводнів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

"Укргазвидобування починає застосовувати нову для України технологію басейнового аналізу та моделювання вуглеводневих систем для пошуку та розвідки вуглеводнів. На основі аналізу просторових динамічних 4D-моделей вуглеводневих систем компанія прогнозуватиме ризики, розраховуватиме економіку проєктів та ухвалюватиме рішення щодо виробничих планів, зокрема буріння нових свердловин", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Видобуток газу: в Україні запустили нову розвідувальну свердловину

Новий спосіб розвідки Укргазвидобування планує використати для оцінювання нафтогазового потенціалу ділянок Чорного моря, пошуків вуглеводнів у Карпатському складчастому поясі та довивчення ліцензійних ділянок у Дніпровсько-Донецькому басейні.

"Басейнове моделювання – це ще один крок до зниження ризиків, у першу чергу, буріння. Завдяки цій технології ми зможемо підвищити точність оцінки ризиків як для окремих перспективних об’єктів, так і для великих геологічних структур із метою нарощення ресурсної бази та видобутку Нафтогазу", – прокоментував впровадження нової технології директор дивізіону "Нафтогаз Розвідка та Видобування" Олександр Романюк.

Читайте також: Укргазвидобування цьогоріч видобуло більше 9 мільярдів кубів газу

Зазначається, що басейновий аналіз і моделювання вуглеводневих систем осадових басейнів поєднує сейсмічну, геологічну, геохімічну та стратиграфічну інформацію для динамічного моделювання еволюції осадових басейнів. Просторові динамічні 4D-моделі вуглеводневих систем включають всі елементи геологічних ризиків і дають змогу виконувати дерискінг об’єктів для ухвалення інвестиційних рішень під час пошуку та розвідки нових ділянок.

Як повідомлялося, Укргазвидобування за 8 місяців 2021 року видобуло 9,08 млрд кубометрів природного газу, що на 5% менше порівняно з аналогічним періодом 2020 року. У січні-серпні поточного року компанія сплатила до місцевих бюджетів понад 1 млрд грн рентних платежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-