Пріоритети бюджету можна побачити по цифрах, а не казках окремих політиків – Шмигаль

Пріоритети бюджету можна побачити по цифрах, а не казках окремих політиків – Шмигаль

Укрінформ
Поданий Кабінетом Міністрів до Верховної Ради законопроєкт про Державний бюджет України на 2022 рік є реалістичним, збалансованим та спрямованим на розвиток і модернізацію нашої країни.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, коментуючи в Фейсбуці економічні підсумки тижня.

"Цього тижня передали до парламенту проєкт бюджету на 2022 рік. Бюджет реалістичний, збалансований та направлений на розвиток і модернізацію нашої країни. Пріоритети можна побачити по цифрах, а не казках окремих політиків", - написав Шмигаль.

Глава уряду нагадав основні параметри проєкту державного кошторису на 2022 рік: доходи бюджету - 1 278 млрд грн (+162 млрд), видатки - 1466 млрд грн (+103 млрд). Дефіцит бюджету зменшиться до 3,5% із запланованих в цьому році 5,5%. Інфляція уповільниться до 6,2%. Державний борг зменшиться до 50,8% ВВП (у 2021 цей показник очікується на рівні 56,9%).

Читайте також: У проєкті бюджету на освіту заклали більше на 17 мільярдів - на що планують витратити

Шмигаль також відзначив збільшення у проєкті бюджету наступного року видатків на медицину, оборону та безпеку, освіту, інфраструктуру, цифровізацію, соціальні програми та підвищення пенсій, підтримку бізнесу, розвиток регіонів.

"Для порівняння середня зарплата в сфері медицини на початку 2019 складала 6,3 тисячі гривень. У 2022 році середня зарплата лікарів буде втричі більшою - 22,5 тисячі гривень. Програму медичних гарантій пропонуємо збільшити майже на 35 млрд грн відносно цього року", - зауважив премє'р.

Прем'єр-міністр звернув увагу, що на оборону та безпеку заплановано рекордний за всю історію рівень коштів - 5,95% ВВП. "Більш як 15 млрд грн на забезпечення житлом, більше 30 млрд грн на техніку та озброєння, додаткові 11 млрд на підвищення виплат військовим", - акцентував Шмигаль.

Читайте також: У Київській школі економіки назвали «плюси» й «мінуси» проєкту бюджету-2022

"Продовжуємо підтримку регіонів. Загальний ресурс місцевих бюджетів складе майже 590 млрд грн. Їх підтримка зі сторони держави складе 170 млрд грн. Власні доходи також зростуть завдяки реформі децентралізації. Більше коштів на місцеві дороги, лікарні, школи", - резюмував Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на засіданні 15 вересня затвердив законопроєкт про Державний бюджет України на 2022 рік.

Згідно із законодавством, Кабінет Міністрів щороку подає до Верховної Ради проєкт закону про Державний бюджет України на наступний рік не пізніше 15 вересня поточного року. Разом із проєктом закону подається доповідь про хід виконання Державного бюджету України поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-