Міненерго розробило законопроєкт про реформування вугільної галузі

Міненерго розробило законопроєкт про реформування вугільної галузі

Укрінформ
Міністерство енергетики розробило та винесло на громадськt обговорення законопроєкт «Про реформування вугільної галузі», який спрямований на соціальний захист гірників. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міненерго.

Документ визначає комплекс соціально-економічних заходів, спрямованих на вирішення питань заборгованості та фінансове оздоровлення державних вугледобувних підприємств, зокрема із залученням приватних інвестицій для нарощення видобутку вугілля. Крім того, законопроєкт пропонує запровадити механізм, що дозволить вугледобувним підприємствам погасити заборгованість з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду.

Читайте також: Міненерго вдвічі збільшило планові показники накопичення вугілля до опалювального сезону

«В першу чергу, закон спрямований на соціальний захист працівників вуглевидобувних підприємств. Він забезпечить правильний розрахунок робочого стажу та справедливе нарахування пенсії шахтарям», - зазначив заступник міністра Олексій Кураков.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Держказначейство спрямувало на рахунки вугледобувних підприємств 653 млн грн для виплати заробітної плати шахтарям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-