На виплату зарплати шахтарям спрямували 653 мільйони – Міненерго

На виплату зарплати шахтарям спрямували 653 мільйони – Міненерго

Укрінформ
Держказначейство спрямувало на рахунки вугледобувних підприємств 653 млн грн для виплати заробітної плати шахтарям.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міністерства енергетики

«У понеділок, 16 серпня, Держказначейство за ініціативи Міністерства енергетики спрямувало на рахунки вугледобувних підприємств кошти у розмірі 653 029,0 тис. грн для виплати заробітної плати шахтарям. Протягом сьогоднішнього дня (17 серпня - ред.) всі кошти мають бути перераховані безпосередньо гірникам. Частина грошей була перерахована на картки вже вчора, 16 серпня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кошти було виплачено завдяки розробленому Міненерго розпорядженню Кабінету Міністрів №760-р від 14 липня 2021 року «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству енергетики на 2021 рік», яким здійснено перерозподіл видатків розвитку, передбачених Міненерго у 2021 році.

Читайте також: На погашення боргів шахтарям цьогоріч спрямували понад 2 мільярди - Шмигаль

Найбільше коштів було спрямовано на виплату заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля» (24 млн грн), ДП «Первомайськвугілля» (112 млн грн) та ДП «Шахта ім. М.С. Сургая» (60 млн грн).

«Міністерство вважає пріоритетом плановий та системний підхід до організації роботи галузі, а в першу чергу, виконання зобов’язань щодо виплати заробітної плати працівникам вугледобувних підприємств», - додали в Міненерго.

Як повідомляв Укрінформ, на засідання 21 липня 2021 року Кабінет Міністрів зобов'язав державні вуглевидобувні підприємства спрямовувати на виплату зарплат не менше 80% отриманих від реалізації продукції коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-