Зеленський увечері поговорить із директором-розпорядником МВФ

Зеленський увечері поговорить із директором-розпорядником МВФ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський ввважає, що Україна готова до отримання нового траншу макрофінансової допомоги Міжнародного валютного фонду, та анонсував телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою увечері.

Про це глава держави розповів у інтерв'ю низці телеканалів у рамках форуму "Україна 30. Децентралізація", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене сьогодні розмова з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду пані Крісталіною Георгієвою, о 18.00, здається, у мене дзвінок щодо нашої ситуації", - зазначив Президент.

Зеленський переконаний, що наразі багато речей для отримання Україною траншу МВФ уже готові.

За його словами, іде узгодження між Міністерством фінансів та МВФ.

Читайте також: Зеленський хоче аудиту реформи децентралізації

"Я вважаю, що з боку відповідальності держави і структурних маяків щодо реформ, ми, у принципі, на фінальній стадії, я вважаю, що ми все зробили. Є якісь специфічні речі щодо узгодження деяких процесів, пов'язаних із бюджетом України, з майбутнім бюджетом наступних років. Це питання вже середньої ланки менеджменту Міністерства фінансів і МВФ", - пояснив він.

Глава держави додав, що все обіцяне ним щодо реформ уже запущено, зокрема, було проголосовано закони щодо земельної, банківської реформ, реформування ВРП, ВККС, пройшло перше читання у парламенті законопроєкту про реформу СБУ.

"Вважаю, що ми готові до отримання траншу", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: НБУ очікує на прогрес у перемовинах України з МВФ

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня міністр фінансів України Сергій Марченко перебував у Вашингтоні для переговорів з керівництвом МВФ щодо подальшої взаємодії за програмою, а також представниками уряду США.

У червні 2020 року МВФ затвердив нову програму кредитування для України в режимі Stand-By. Домовленість передбачає виділення $5 мільярдів та розрахована на 18 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-