Зеленський хоче аудиту реформи децентралізації

Зеленський хоче аудиту реформи децентралізації

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що після завершення другого етапу децентралізації потрібно здійснити її аудит й виправити всі допущені недоліки.

Про це він зазначив під час виступу на форумі "Україна 30. Децентралізація", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На моє переконання, після завершення другого етапу децентралізації нам необхідно здійснити детальний аудит і, перш ніж перейти до наступного етапу, виправити допущені помилки і прорахунки", - сказав Президент.

Зеленський додав, що в ході другого етапу децентралізації, який реалізовується його командою, зокрема, урядом було затверджено новий адміністративно-територіальний устрій базового рівня, а Верховна Рада прийняла новий поділ на райони.

Читайте також: Депутати подали поправки до законопроєкту про адміністрування податків місцевими громадами

"Разом з повноваженнями і фінансовими можливостями має наступати і відповідальність. Це дуже важливо. Обраним керівникам ОТГ, сформованим ними виконкомами потрібно навчитися мислити масштабно, усвідомлювати, що кожна громада - це частина України, яка працює для України і в ім'я України, не для задоволення своїх приватних, електоральних, політичних амбіцій", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Реформи в Україні: Немчінов у Вільнюсі розповів, у яких сферах досягнули «певного прогресу»

Як повідомлялося, в Україні 2020 року в ході реформи децентралізації влади створено 1 469 територіальних громад замість 11,5 тисячі й утворено 136 районів замість 490.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-