Міндовкілля планує залучити інвесторів до проєктів з переробки відходів

Міндовкілля планує залучити інвесторів до проєктів з переробки відходів

Укрінформ
До проєктів з переробки відходів Міндовкілля планує залучити інвесторів: області самі визначатимуть, де розташовуватимуться сміттєпереробні потужності, а в інвесторів буде вся необхідна інформація, щоб долучитися до управління відходами.

Про це заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський у Вільнюсі на сесії "Бізнес-середовище та інвестиційний клімат" IV Конференції з питань реформ в Україні, передає Укрінформ.

"Щоб зробити сферу управління відходами в Україні інвестиційно привабливою, нашій державі потрібно імплементувати вимоги Директиви 2008/98/ЄС в національне законодавство. Законопроєкт № 2207-1д направлений на ці цілі. Сподіваюся, що у вересні він буде схвалений Верховною Радою України", - розповів Абрамовський.

Читайте також: Продаж деревини через аукціони за 2 роки додатково принесе ₴6 мільярдів– Абрамовський

За словами урядовця, законопроєкт юридично закріпить статус регіональних планів управління відходами, у яких кожна область визначить місця розташування необхідних сміттєпереробних потужностей.

"Інвестор чітко зможе розуміти, де і в якому місці є потреби на переробну потужність, скільки відходів утворюється та які плани у місцевих громад. Фактично, це будуть інвест-кейси з прорахунком щорічного обсягу доставки відходів та гарантією щодо сплати за послугу з їх оброблення (утилізації)", - уточнив міністр.

Читайте також: Абрамовський назвав реальними плани висадити мільярд дерев за три роки

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №2207-1-д "Про управління відходами" 21 липня 2020 року. Автори законопроєкту пропонують внести зміни до Кодексу про адміністративні порушення, встановлюючи систему відповідальності за правопорушення у сфері поводження з відходами. Крім того, законопроєктом пропонується запровадити Національний перелік відходів та інформаційну систему управління відходами, яка дозволить значно спростити систему обліку і звітності, подання декларацій та здійснення дозвільних процедур у сфері управління відходами.

Читайте також: Після заборони «пластику» екологічні пакети подешевшають - Абрамовський

Законопроєкт також пропонує встановити порядок збирання, вивезення та обробки муніципальних відходів, забезпечує впровадження їхнього роздільного збору та рециклінгу, передбачає вимоги до якісного надання послуги з управління відходами та нарахування плати за таку послугу.

Заступник голови Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування Олександр Маріковський (фракція "Слуга народу") у червні 2021 року прогнозував, що Верховна Рада може ухвалити в другому читанні законопроєкт №2207-1-д до кінця п’ятої парламентської сесії, яка триватиме до 23 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-