Після заборони «пластику» екологічні пакети подешевшають - Абрамовський

Після заборони «пластику» екологічні пакети подешевшають - Абрамовський

Укрінформ
Обмеження використання пластикових пакетів сприятиме тому, що в Україні розширюватиметься виробництво пакетів біорозкладних.

Як передає Укрінформ, про це розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський у програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом".

За словами міністра, виробники підлаштовуватимуть потужності під нові умови, після чого виготовлення екопакетів може суттєво здешевшати.

"Припустимо, собівартість пакета з пластику десь 5-15 копійок. Собівартість біорозкладних пакетів станом на сьогодні при такому не мас-маркеті - близько 60 копійок. Насправді все дуже швидко змінюється. І собівартість буде нижчою при збільшенні потужностей виробництва. А коли буде налагоджений замкнутий цикл виробництва - наприклад, з кукурудзяного крохмалю робитимуть кукурудзяні гранули, а з них потім пакети - то ці два продукти зблизяться за ціною", - зазначив Абрамовський.

Читайте також: Зеленський підписав закон про обмеження обігу пластикових пакетів

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 червня ухвалила Закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" (№2051-1). 

Зокрема, законом забороняється розповсюдження на об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг надтонких, тонких, оксорозкладних пластикових пакетів.

Читайте також: Заборона пластикових пакетів в Україні: коли їх приберуть з магазинів

Установлена заборона не поширюється на біорозкладні пластикові пакети. Здатність пластикових пакетів до біорозкладання визначається відповідно до гармонізованих європейських стандартів.

Заборона на розповсюдження пластикових пакетів почне діяти з 1 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-