Нафта дешевшає на тлі зміцнення долара

Нафта дешевшає на тлі зміцнення долара

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються 17 червня на тлі зміцнення долара після засідання Федеральної резервної системи, яка повідомила, що може підвищити процентні ставки швидше, ніж очікувалося. Водночас зниження нафтових котирувань було обмежене падінням запасів сировини у США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $74,17 за барель, що на $0,22 (0,3%) нижче ціни станом на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI станом на липень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,2 (0,28%) - до $71,95 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $74,39 і $72,15 відповідно.

Долар США продемонстрував найбільше добове зростання за 15 місяців після того, як Федеральна резервна система повідомила, що може підвищити процентні ставки набагато швидше, ніж передбачалося. Сильний долар здорожчує нафту для трейдерів, які використовують альтернативну валюту, що потенційно може позначитися на попиті.

Індекс, що розраховується ICE, який відслідковує динаміку долара стосовно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додав під час торгів у четвер 0,27%.

Тим часом підтримку ринку надають опубліковані в середу дані міністерства енергетики США, згідно з якими запаси нафти в країні минулого тижня зменшилися на 7,36 млн барелів, до 466,67 млн ​​бар. Зниження запасів сировини зафіксовано четвертий тиждень поспіль. Резерви бензину зросли на 1,95 млн бар. і становлять 242,98 млн бар., а дистилятів - скоротилися на 1,02 млн бар., до 136,19 млн бар.

«Цей спад цін на нафту має бути тимчасовим, оскільки фундаментальні чинники як із боку пропозиції, так і з боку попиту мусять легко компенсувати відновлення долара», - сказав Едвард Мойя, старший аналітик ринку в OANDA.

Читайте також: Нафтогаз за 10 місяців збільшив клієнтську базу в чотири рази

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 74,06 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 73,90 долара за бар., що на 49 центів нижче за рівень закриття торгів ($74,39).

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-