НАЗК перевіряє призначення Вітренка головою Нафтогазу

НАЗК перевіряє призначення Вітренка головою Нафтогазу

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції здійснює моніторинг щодо дотримання вимог законодавства з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при призначенні Юрія Вітренка головою правління НАК «Нафтогаз України».

Про це НАЗК повідомило у відповідь на запит Укрінформу.

«Національне агентство з питань запобігання корупції на підставі п. 6 ч. 1 ст. 11 Закону України «Про запобігання корупції» здійснює моніторинг та контроль за виконанням актів законодавства з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а також дотримання інших обмежень щодо запобігання корупції під час призначення Вітренка Юрія Юрійовича головою правління акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», - поінформувало НАЗК.

У Нацагентстві додали, що моніторинг здійснюється з 30 квітня. Також НАЗК підтвердило надходження звернень щодо можливого конфлікту інтересів при призначенні Вітренка головою правління Нафтогазу.

Читайте також: Вітренко назвав умови для зниження цін на газ

Як повідомлялося, уряд 28 квітня звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», призначивши новим головою правління компанії Юрія Вітренка. Коболєв заявив, що про свою відставку дізнався з повідомлень ЗМІ.

Компанія «Нафтогаз України» назвала рішення уряду про звільнення Коболєва з посади голови правління НАК юридичною маніпуляцією.

Уряд закликав наглядову раду Нафтогазу продовжити виконувати обов’язки до завершення конкурсу на посади нових членів. Незалежні члени наглядової ради не пристали на пропозицію Кабміну залишитися працювати до обрання нового складу.

3 травня 2021 року незалежні члени наглядової ради НАК «Нафтогаз України» у своєму листі до Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля заявили, що призначення Юрія Вітренка на посаду голови правління НАК відбувалося за наявності в останнього ознак конфлікту інтересів.

Посли країн «Великої сімки» закликали Кабінет Міністрів швидко досягнути узгодженого рішення з чинною наглядовою радою НАК «Нафтогаз України» задля незалежного виконання її обов’язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-