Ціна на електроенергію залишиться без змін – Шмигаль

Ціна на електроенергію залишиться без змін – Шмигаль

Укрінформ
Кабмін зберіг ціну на електроенергію після 31 березня 2021 року на рівні 1,68 грн за кВт-год.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 24 березня.

"Питання тарифів, розвитку енергетичних ринків та конкуренції на них постійно залишається на порядку денному нашого уряду. Сьогодні ми приймаємо рішення про те, що ціна на електроенергію для українців залишається без змін, тобто – 1,68 грн за кВт-год", - сказав Шмигаль.

Водночас, за його словами, ДП «НАЕК «Енергоатом», на яке покладено спеціальні обов'язки (ПСО) з постачання електроенергії за пільговою ціною, зможе продавати електроенергію і за ринковими цінами.

Читайте також: Приєднання до енергомережі Європи врегулює ціни на ринку - Укренерго

"Державна компанія "Енергоатом" продовжить поставляти електроенергію для людей за пільговою ціною. Ми дозволили Енергоатому повноцінно працювати на ринку, що дасть компанії можливість отримувати необхідні кошти для ремонтів, модернізації та безпечного функціонування наших атомних електростанцій", - зазначив Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 28 грудня 2020 року Кабінетом Міністрів постановою №1325 скасував пільговий тариф на електроенергію у розмірі 0,9 грн за 1 кВт-год., що діяв для населення за перші спожиті 100 кВт-год. на місяць. Відповідно до рішення Кабміну було встановлено фіксовану ціну у 1,68 грн/кВт-год. Термін дії ПСО продовжили до 31 березня 2021 року.

Читайте також: Ціни на електроенергію: ОАСК розгляне оскарження рішення Кабміну 25 лютого

Механізм ПСО передбачає покладання державою на учасників ринку спеціальних обов'язків компенсувати за свій рахунок різницю між соціальним тарифом для населення і ринковою вартістю електроенергії. У 2020 році через покладання на НАЕК "Енергоатом" спеціальних обов'язків, компанія зазнала 4,8 млрд грн чистих збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-