Стефанішина - німецькому бізнесу: Український ринок дуже перспективний

Стефанішина - німецькому бізнесу: Український ринок дуже перспективний

Укрінформ
Український ринок є дуже перспективним для європейського, зокрема німецького, бізнесу, а потенціал України в цьому сенсі значною мірою недооцінений.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у виступі на 4-му Українсько-німецькому економічному форумі у Берліні.

«Багато було дискусій протягом останніх двох днів мого перебування в Берліні з представниками німецького бізнесу. Я маю лише один найважливіший меседж для вас: український ринок дуже перспективний, Україна є великою країною з дуже недооціненим потенціалом. Будь-яке підприємство, компанія має можливість зайти на український ринок», - сказала Стефанішина.

У цьому контексті вона звернула увагу на те, що Україна ухвалила нове законодавство стосовно розвитку водного транспорту задля розвитку екологічного логістичного потенціалу, наразі відбуваються процедури корпоратизації великих підприємств, у тому числі оборонного сектора.

«Ці трансформації націлені на те, щоб Україна була більш передбачуваною, більш відкритою і більш послідовною», - пояснила віцепрем’єр.

За словами Стефанішиної, Україна також «достатньо амбітно» показала свій прогрес у сфері наближення регуляторного середовища до європейського.

«Сьогодні більшість німецьких компаній. Які ведуть бізнес на території України, можуть сміливо розраховувати на те, що наше регуляторне поле є спільним. Попри те, що ця робота ще триває, все ж таки українські реалії, українське бізнес-середовище є достатньо зрозумілими», - вважає вона.

Читайте також: Німецький бізнес в Україні буде активнішим за умови продовження реформ – Мінекономіки ФРН

Віцепрем'єр зазначила, що Україна має дуже амбітні завдання, зафіксовані за результатами саміту Україна-ЄС, який відбувся наприкінці німецького головування у Раді ЄС.

«Саме Берлін був тією ключовою столицею, яка дозволила нам розпочати процес європейської інтеграції -2.0, як ми її називаємо в Україні, – ми почали роботу з оновлення Угоди про асоціацію», - сказала Стефанішина.

Читайте також: Україна може скористатися досвідом ФРН у трансформації вугільних регіонів - німецький бізнесмен

У цьому контексті вона наголоси на дуже важливому для подальшої європейської інтеграції України питанні - початку нового діалогу щодо розвитку Європейського Союзу і торгової політики ЄС в наступні десять років.

«Я б дуже хотіла, щоб не лише український бізнес бачив Україну в цьому порядку денному, а щоб і в першу чергу європейський німецький бізнес як основний візаві України бачили Україну в осяжній перспективі частиною великої об’єднаної Європи», - зазначила віцепрем’єр.

Читайте також: Україні варто і далі концентруватися на реформі судової сфери – німецький бізнес

Як повідомлялося, в п’ятницю, 19 березня, відбувається 4-й українсько-німецький бізнес-форум за участю вищого політичного керівництва обох країн, представників центральних органів влади та бізнесових кіл України і Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-