Україні варто і далі концентруватися на реформі судової сфери – німецький бізнес

Україні варто і далі концентруватися на реформі судової сфери – німецький бізнес

Укрінформ
Продовження Україною реформування судової системи сприятиме реалізації існуючого потенціалу українсько-німецької економічної співпраці.

Про це заявив президент Німецько-української промислово-торговельної палати Гайко Крайзель під час 4-го Українсько-німецького економічного форуму у Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо побачити ті потенціали двосторонньої співпраці, які ще не знайдені. Але також треба сказати, що ці потенціали можна реалізувати, якщо Україна і далі буде концентруватися на процесах реформування судової сфери", - заявив він.

Також Крайзель вказав, що інколи в Україні приймаються закони, "які не повністю продумані". Водночас, він зауважив, що український уряд є дуже відкритим до співпраці та побажань – "уряд дуже відкритий і сприймає рекомендації та реагує, а тому усі проблеми можна вирішити".

Загалом президент Німецько-української промислово-торгівельної палати відзначив успішність існуючої економічної співпраці між ФРН та Україною, свідченням чого є робота в Україні понад 2 тис. німецьких компаній.

Читайте також: Німецький бізнес в Україні буде активнішим за умови продовження реформ – Мінекономіки ФРН

Говорячи про сфери, які містять потенціал для розвитку, він виокремив сферу інформаційних технологій в Україні, "де працюють понад 200 тис. професіоналів".

"Але є й інші сфери, які наближені до неї, і де є потенціал. Наприклад, сфера комп’ютерних ігор. В Україні є величезний творчий потенціал, який можна використовувати. Те ж саме стосується і сфери виробництва відео та музики. Багато виробників побачили, що Україна – це дійсно місце розташування креативної індустрії", - заявив Крайзель.

Читайте також: Меркель заявляє, що в Україну варто інвестувати

Як повідомляв Укрінформ, у столиці ФРН у п’ятницю розпочав роботу 4-й Українсько-німецький економічний форум за участі глав урядів обох країн.

Політики та очільники бізнесу в чотирьох панелях обговорять перспективи співпраці в галузі диджіталізації, енергетики та відновлюваних джерел енергії, харчової промисловості та сільського господарства, логістики та інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-