Для зростання економіки України в 2021 році є всі підстави - Зеленський

Для зростання економіки України в 2021 році є всі підстави - Зеленський

Укрінформ
Україна розраховує на зростання економіки у 2021 році, і для цього є всі підстави.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава», який відвідав спільно з Президентом Литви Гітанасом Науседою, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«Зараз ми відновлюємось і маємо всі підстави розраховувати на зростання економіки у 2021 році», – зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що вжиті владою заходи дали Україні змогу у 2020 році, під час коронакризи, вистояти та отримати менше падіння порівняно з багатьма країнами.

Зеленський нагадав про кроки, здійснені для покращення бізнес-клімату в Україні. Зокрема, скасовано понад 160 указів, які гальмували розвиток бізнесу, запроваджено мораторій на перевірки бізнесу. В державі ухвалені закони про концесію, ринок землі, державну підтримку інвесторів, Бюро економічної безпеки, розпочалася масштабна приватизація.

Читайте також: Малий і середній бізнес дає 60% ВВП і більше — Зеленський

«Ми досягли непоганих показників макроекономіки – рекордно низької в історії України інфляції, облікової ставки Національного банку України та максимального рівня золотовалютних резервів за останні вісім років. Україна піднялась у рейтингу Doing Business та підвищила кредитний рейтинг», – зазначив глава держави.

Він також акцентував увагу на запуску програми «Доступні кредити 5-7-9%», за якою малий і середній бізнес на сьогодні отримав понад 10 млрд грн. Крім того, запущений портал державних послуг «Дія», за допомогою якого з’явилася можливість відкрити ФОП за 15 хвилин.

Президент також повідомив, що за результатами аудиту держави уряд розробив та затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року з конкретними цілями та завданнями для кожної галузі, і малому та середньому бізнесу приділяється максимальна увага.

Читайте також: На засіданні Ради президентів України і Литви обговорили реформи і ситуацію на Донбасі

Крім того, для ефективної взаємодії бізнесу з державою створена Рада з питань сприяння розвитку малого підприємництва.

Зеленський також наголосив, що держава працює для втілення важливих внутрішніх реформ, зокрема над очищенням судової системи, подоланням корупції, цифровізацією процесів, зменшенням ролі держави там, де вона не є ефективною, ухваленням важливих для економіки законів, у тому числі щодо нульової декларації та податку на виведений капітал.

«Звісно, в усіх реформах, необхідних для стійкого економічного зростання, важлива підтримка та досвід наших друзів та наших міжнародних партнерів, зокрема Литви. Спільна робота бізнес-кіл наших країн має добру історію та значні перспективи», – зауважив глава держави.

Читайте також: Зеленський і Науседа підписали декларацію про європейську перспективу України

У цьому контексті він нагадав, що активно діє Українсько-литовська ділова рада, співпрацює Конфедерація промисловців Литви, Торгово-промислова палата України та Український союз промисловців і підприємців, налагоджений діалог між бізнес-асоціаціями обох країн. Крім того, влітку у Вільнюсі відбудеться 4-та міжнародна Конференція з питань реформ в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 18-19 березня в Україні з офіційним візитом перебуває Президент Литви Гітанас Науседа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-