Зеленський назвав ключові економічні завдання на 2021 рік

Зеленський назвав ключові економічні завдання на 2021 рік

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявляє, що співпраця з Міжнародним валютним фондом має вирішальне значення для забезпечення макроекономічної стабільності в Україні.

Про це йдеться у зверненні Президента до Першої щорічної міжнародної конференції "Україна: інвестиційна гавань в часи змін", передає кореспондент Укрінформу.

"Для нас ключовим завданням на 2021 рік є забезпечення законності, підвищення довіри з боку інвесторів та захист їхніх прав. Це також важливо у контексті продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, яка має вирішальне значення для забезпечення макроекономічної стабільності в Україні", - сказав Зеленський.

Читайте також: Заяви на одноразову компенсацію від підприємців прийматимуть з 14 грудня - Качка

Він наголосив, що впродовж 2020 року Україна здійснила "історичні реформи, підтримавши бізнес-спільноту".

За словами Президента, цього року було ухвалено законодавство про створення ринку землі, встановлено прозорі податкові правила, надано доступні позики для підтримки бізнесу.

Також, сказав Зеленський, досягнуто успіху в приватизації, підписано перші концесійні угоди.

Крім того, він нагадав, що було запущено цифрову платформу "Дія" для бізнесу і громадян, що, на думку глави держави, "поставило Україну на один рівень з провідними країнами світу у наданні цифрових цифрових послуг та електронних паспортів".

Читайте також: Україна очікує на місію МВФ та другий транш у рамках програми stand-by – Шмигаль

"Ми продовжимо створювати сприятливе середовище в Україні, щоб бізнес міг інвестувати, розширюватися та відкривати нові робочі місця", - пообіцяв Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів успішно завершило переговори з МВФ щодо основних параметрів проєкту державного бюджету на 2021 рік. Це було однією з головних передумов для початку першого перегляду програми Stand-by, визначення дати візиту місії Європейського департаменту МВФ в Україні та отримання чергового траншу. Йдеться про скорочення дефіциту держбюджету-2021 на 24 млрд грн.

Кабінет Міністрів розраховує на оприлюднення дати приїзду місії МВФ уже цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-