МВФ - про перспективи траншу для України: Ми тісно співпрацюємо з Кабміном

МВФ - про перспективи траншу для України: Ми тісно співпрацюємо з Кабміном

Укрінформ
Подальша реалізація програми Stand-By для України, зокрема виділення наступних траншів, залежатиме від імплементації Києвом реформ, виконання зобов'язань та інших цілей, передбачених Меморандумом за цією програмою.

Такий коментар озвучив в середу у відповідь на запитання Укрінформу директор Європейського департаменту Фонду Альфред Каммер.

"Упродовж останніх кількох місяців ми дуже тісно співпрацюємо з (українським – ред.) урядом щодо імплементації реформ, але також щодо їхніх зобов’язань за Меморандумом та досягнення цілей, встановлених у програмі. Ми тісно взаємодіємо з ними щодо виконання та дотримання цих зобов’язань, і ця взаємодія продовжуватиметься", - зауважив представник Фонду.

Читайте також: МВФ пояснив, чому покращив прогноз для ВВП України

Таким чином, глава Європейського департаменту МВФ відповів на прохання прокоментувати можливість отримання Україною наступних траншів Фонду до кінця нинішнього року, про що неодноразово заявляли в Києві.

За словами Каммера, у МВФ усвідомлюють, що програма Stand-By націлена на підтримку макроекономічної стабільності в Україні, реагування на коронакризу, але також на "реалізацію цілого ряду реформ, що мають бути проведені протягом 18-місячного періоду".

Читайте також: Пандемія зашкодить економіці менше, ніж передбачалося - МВФ

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня нинішнього року виконавча рада МВФ затвердила програму кредитування Stand-By для України, яка передбачає фінансування в розмірі 5 млрд дол. терміном на 18 місяців. Перший транш у розмірі 2,1 млрд дол. був виділений одразу. Для отримання наступних виплат Україна має виконати умови МВФ щодо проведення реформ та виконання цілей укладеного Меморандуму.

Політика угоди між Україною і МВФ зосереджена на чотирьох пріоритетах. Серед них – пом'якшення економічного впливу від кризи, в тому числі шляхом підтримки населення та бізнесу; забезпечення постійної незалежності Центробанку та гнучкого обмінного курсу; забезпечення фінансової стабільності при відшкодуванні витрат за рішеннями банку. Серед пріоритетів також називається просування ключових заходів урядування та боротьби з корупцією з метою збереження та зміцнення останніх досягнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-