Коронакриза: Туреччина вже вклала в підтримку економіки понад $28 мільярдів

Коронакриза: Туреччина вже вклала в підтримку економіки понад $28 мільярдів

Укрінформ
На підтримку своєї економіки в умовах пандемії Covid-19 Туреччина виділила 200 млрд лір, що еквівалентно $28,7 млрд.

Про це повідомив міністр фінансів Туреччини Берат Альбайрак, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Загальний обсяг підтримки за вже вжитими заходами сягнув 200 млрд лір», - повідомив міністр.

Він наголосив, що йдеться про комплексний пакет заходів. Зокрема держава протягом трьох місяців платитиме щоденно 39,2 турецьких лір (близько $5,7) працівникам, вимушеним взяти неоплачувану відпустку. 120 тисяч компаній отримають 107,4 млрд лір підтримки. Додаткові 16,8 млрд лір виділено на підтримку власників магазинів.

Громадянам, які втратили роботу під час пандемії, буде надано фінансову допомогу в розмірі 1 тис. лір ($145). Загалом 4,4 млн сімей отримають 22,3 млрд лір.

Читайте також: Туреччина надала медичну допомогу 54 країнам

Крім цього, передбачається, що трудові договори не можуть бути анульовані протягом трьох місяців, за винятком випадків, які обумовлюються окремо. Компаніям, які зазнали збитків унаслідок карантинних обмежень, відкриють доступ до кредитів з низькими ставками - за умови, що вони не звільнятимуть працівників.

Як повідомлялося, 18 березня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про формування пакету підтримки економіки обсягом 100 млрд лір. Зокрема йшлося про відтермінування виплат за позиками та зменшення податкового навантаження в окремих секторах.

Читайте також: Туреччина запроваджує заходи для збереження міжнародної торгівлі в умовах пандемії

16 квітня парламент Туреччини ратифікував законопроєкт про зменшення наслідків впливу пандемії на економічне та соціальне життя країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-