У Мінекономіки поки не бачать негативних наслідків від коронавірусу для України

У Мінекономіки поки не бачать негативних наслідків від коронавірусу для України

Укрінформ
У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства моніторять ситуацію щодо спалаху коронавірусу у світі та його впливу на світову економіку, однак поки не вбачають жодних негативних наслідків для економіки України.

Про це в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV розповів міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми уважно моніторимо та слідкуємо за змінами і ми ще не бачимо ніяких негативних сигналів (для економіки країни від спалаху коронавірусу у світі - ред.)", - сказав Милованов.

Читайте також: МОЗ рекомендує відмовитися від подорожей до країн, де зафіксували коронавірус

Він зазначив, що Україна експортує до Китаю значну кількість товарів, однак експорт цих товарів й надалі буде продовжуватися не дивлячись ні на що. 

"Китай може розпочати виробляти менше металу і це дасть можливість всім металургійним заводам світу допомогти Китаю у виробництві металу", - сказав Милованов, при цьому він додав, що Україна дещо обмежила імпорт споживчих товарів з Китаю, однак це гарна можливість для вітчизняного бізнесу зайняти ту нішу, яка була зайнята КНР.

Читайте також: До 2024 року на розвиток українських сіл направлять $10 мільярдів інвестицій

Як повідомляв Укрінформ, за прогнозом МВФ - найоптимістичнішим його сценарієм - якщо коронавірус не поширюватиметься світом великими темпами, а Китай скоро відновить виробництво, світова економіка втратить лише 0,1% від прогнозованого зростання на 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-