Кабмін зібрався на екстрене засідання щодо газу - депутат

Кабмін зібрався на екстрене засідання щодо газу - депутат

Укрінформ
Кабінет міністрів у вівторок, 24 грудня, зібрався на екстрене засідання щодо газових переговорів з Російською Федерацією.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко у Telegram.

"Найближчим часом розпочнеться екстрене засідання Кабміну з питання газових переговорів з Росією", - йдеться в повідомленні.

За його словами, засідання відбудеться в закритому форматі.

Читайте також: Уряд передав Оператору ГТС України кредити ЄБРР та ЄІБ

Як повідомляв Укрінформ, на переговорах у Мінську 20 грудня представники Єврокомісії, України і РФ досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу по території України.

Читайте також: Оператор ГТС України отримав ліцензію

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель на брифінгу 21 грудня повідомив, що транзитний договір щодо газу між Україною і Росією планується на п'ять років з можливістю його пролонгації на десять років. Він зазначив, що обсяги, які зафіксовані, мінімально гарантовані для отримання транзитної візи 65 млрд кубометрів у перший рік, по 40 млрд кубометрів - на наступні чотири роки.

З 1 грудня 2019 року спливає дія договору між господарюючими суб'єктами України та Росії щодо умов транспортування російського природного газу українською територією до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-