ВР підтримала проєкт закону щодо ліцензування господарської діяльності

ВР підтримала проєкт закону щодо ліцензування господарської діяльності

Укрінформ
Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроєкт що, вдосконалює умови ліцензування господарської діяльності.

За проєкт закону №1060 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності" проголосували 282 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завдання законопроєкту 1060 — це усунення законодавчих колізій та вдосконалення самого закону. Тому що практика застосування Закону України про ліцензування виявила ряд недоліків. Наприклад, ми вводимо відповідальність за невиконання рішень органу досудового оскарження", - зазначила заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Роксолана Підласа під час презентації документа у сесійній залі.

Читайте також: В Україні приватні компанії зможуть займатись космічними запусками

За її словами, документ спрощує процедури видачі ліцензій, запроваджує механізм тимчасового припинення дії ліцензії замість її повного вилучення та визначає більш жорсткі умови для анулювання дії ліцензії.

Підласа наголосила, що у законпроєкті закріплено принцип, за яким нові види ліцензування запроваджуються виключно внесенням змін до Закону України "Про ліцензування".

Читайте також: Рада зробила крок до передачі держмайна у концесію бізнесу

Відповідно до пояснювальної записки законопроєкт передбачає запровадження порядку оскарження ліцензіатом рішення органу ліцензування щодо зупинення дії ліцензії; врегулювання питань щодо повторного подання заяви про отримання ліцензії; виключення підстави для анулювання ліцензії у випадку несплати ліцензіатом за видачу ліцензії; обов’язкове включення до ліцензійних умов положень щодо доступності місць провадження господарської діяльності для маломобільних груп населення; уніфікацію розміру штрафів за порушення законодавства у сфері ліцензування; удосконалення процедури оскарження дій органів ліцензування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-