В Україні приватні компанії зможуть займатись космічними запусками

В Україні приватні компанії зможуть займатись космічними запусками

Укрінформ
Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №1071 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності".

За відповідне рішення проголосували 283 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроєкт передбачає, що суб’єктами космічної діяльності можуть бути підприємства, установи та організації будь-якої форми власності та організаційно-правової форми. Згідно з документом запроваджується адміністративна відповідальність суб’єктів господарювання за провадження космічної діяльності без подання декларації, чи за наявність у ній недостовірної інформації.

Запропонована законопроєктом декларація є інструментом для входу суб’єктів космічної діяльності приватної форми власності на цей ринок. Сьогодні бізнес суб’єктів космічної діяльності зарегульований багатьма документами дозвільного характеру, в залежності від виду космічної діяльності.

Читайте також: Екс-керівнику "Укркосмос" оголосили підозру

Суб’єкт космічної діяльності приватної форми власності, подаючи декларацію про провадження господарської діяльності у сфері космічної діяльності, інформує Державне космічне агентство України про намір здійснення ним відповідного виду космічної діяльності в Україні.

Державне космічне агентство України протягом п’яти робочих днів із дня надходження зазначеної декларації має її зареєструвати та розмістити на офіційному вебсайті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-