Рада зробила крок до передачі держмайна у концесію бізнесу

Рада зробила крок до передачі держмайна у концесію бізнесу

Укрінформ
Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №1046 про концесію, який передбачає умови залучення приватного капіталу до управління державним майном.

За це рішення проголосували 293 народні депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є, з одного боку, об’єкт державної власності, неефективний, нетранспарентний, неприбутковий, який ми передаємо концесіонеру, який інвестує в нього гроші, і він починає створювати прибуток, в ньому створюються робочі місця. І назад держава отримує його в покращеному стані з певним модернізованим устаткуванням”, - зауважив голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха під час презентації законопроєкту на засіданні ВР.

Він додав, що також відповідно до законопроєкту окрім управління державною власністю інвестор (концесіонер) також отримає екологічні, соціальні та інвестиційні зобов’язання, за які сам несе відповідальність.

Читайте також: Депутати підтримали скасування переліку об'єктів, що не підлягають приватизації

Відповідно до пояснювальної записки, застосування механізму концесії дозволить державі залучити значні приватні інвестиції для модернізації та підвищення ефективності використання інфраструктурних об’єктів, таких як морські та річкові порти, автомобільні дороги, аеропорти, інші об’єкти державної власності.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів і правоохоронних органів заявив, що для стимулювання інвестицій парламент має до 1 жовтня 2019 року ухвалити закон "Про концесії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-