Депутати підтримали скасування переліку об'єктів, що не підлягають приватизації

Депутати підтримали скасування переліку об'єктів, що не підлягають приватизації

Укрінформ
Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №1054-1 "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації".

За відповідне рішення проголосували 253 народних обранці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Законопроект №1054-1 пропонує скасувати перелік заборонених до приватизації об'єктів. У Законі "Про приватизацію (державного і комунального майна - ред.)" містяться критерії, які визначають, що не підлягає приватизації: дороги, газотранспортна система, метрополітен та багато іншого. Це означає, що об'єкти стратегічної інфраструктури не будуть приватизовані. Законопроект №1054-1 додає новий критерій до статті 4 Закону "Про приватизацію" - не будуть приватизовані підприємства з виготовлення та ремонту всіх видів зброї, що перебуває на озброєнні у Збройних силах України", - сказала заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

Вона наголосила, що законопроєктом передбачена норма, що не дозволяє забрати раніше заборонені до приватизації підприємства за борги.

"Ми не дозволимо забрати підприємства, раніше заборонені до приватизації, за борги, тому що №1054-1 вводить мораторій на порушення процедури банкрутства на три роки щодо всіх об'єктів, які сьогодні перебувають у переліку", - заявила Підласа.

Читайте також: Розпуск ЦВК: хто голосував “за” і “проти”

За її словами, наразі перелік об'єктів заборонених до приватизації наповнений на 90% малими об'єктами приватизації.

"Усі дійсно стратегічні підприємства, які виконують важливі для держави функції, будуть захищені окремим рішенням уряду", - пофнформувала заступник голови комітету.

Крім того, відповідно до пояснювальної записки, законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» щодо визначення критеріїв об’єктів, які не підлягають приватизації. Зокрема, встановлюється, що об’єкти права державної власності, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, не підлягають приватизації до повного відновлення конституційного ладу України на цих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-