Росія заявила про готовність до газових переговорів з ЄС і Україною

Росія заявила про готовність до газових переговорів з ЄС і Україною

Укрінформ
Росія готова провести тристоронні переговори з Єврокомісією і Україною щодо газу в першій половині вересня.

Про це заявив журналістам глава Міненерго РФ Олександр Новак, повідомляє Interfax.

"Ми готові зустрічатися в першій половині вересня. Просто у нас теж є якийсь графік, моніторинговий комітет в Абу-Дабі та інші заходи. Треба вибрати час, щоб у всіх була можливість для зустрічі", - пояснив він.

Раніше віцепрем'єр ЄС з енергетики Марош Шефчович пропонував провести тристоронню зустріч з 16 по 23 вересня.

"У нас є пропозиція від заступника голови Єврокомісії пана Шефчовича зустрітися. Або 16 числа, або може якісь інші дати. Ми обговоримо. Я думаю, це буде найближчим часом узгоджено", - сказав Новак.

Одне з головних питань полягає в тому, хто братиме участь у переговорах з української сторони. На попередніх тристоронніх переговорах Україну представляв міністр закордонних справ Павло Клімкін. Російська сторона наполягала на проведенні переговорів з профільним міністр енергетики України.

Читайте також: Вітренко хоче технічних консультацій з Газпромом перед тристоронньою зустріччю

У четвер Верховна Рада України затвердила Олексія Оржеля міністром енергетики та захисту навколишнього середовища. Чи вестиме він тристоронні переговори щодо газу — поки невідомо.

Російський міністр енергетики зі свого боку утримався від коментарів про призначення свого українського колеги. "Контакту у нас поки не було", - сказав Новак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-