Альтернативна енергетика в зоні відчуження: У ДАЗВ розповіли про розташування об'єктів

Альтернативна енергетика в зоні відчуження: У ДАЗВ розповіли про розташування об'єктів

Укрінформ
Всі об'єкти інфраструктури, необхідні для реалізації проектів альтернативної енергетики в зоні відчуження, будуватимуться лише на тій території, яка не належить Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику.

Про це розповів голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук під час відкриття виставки «Людина VS Природа: пакт про ненапад» в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Територія, яка не потрапила до меж заповідника - це невеличка частина (зони відчуження - ред.), вона знаходиться в центрі заповідника. Саме на цій території розташовані всі інфраструктурні об'єкти: це і Чорнобильська станція, й інфраструктура поводження з радіоактивними відходами, тобто ті, що були побудовані, що будуються і ті, що ми плануємо побудувати. І альтернативну енергетику ми плануємо розвивати на цій невеличкій території", - заявив Петрук.

Він підкреслив, що наразі Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику належить 85% території всієї зони відчуження, а ті 15%, які не увійшли до нього, отримають статус спеціальної території промислового призначення.

"І ніяких зазіхань на Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник не буде", - наголосив Петрук.

Читайте також: В Україну надійшли контейнери для транспортування та зберігання радіоактивних відходів

Очільник ДАЗВ підкреслив, що всю свою діяльність із розвитку інфраструтури зони відчуження агентство буде здійснювати лише в межах чинного законодавства України.

Як повідомляв раніше Укрінформ, наприкінці 2018 року у Прип'яті на території Чорнобильської атомної електростанції було відкрито сонячну електростанцію. А в березні 2019 року стало відомо, що коштом уряду Іспанії на території ЧАЕС буде збудована ще одна сонячна електростанція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-