Київстар оскаржує у Конституційному суді вимоги Антимонопольного комітету

Київстар оскаржує у Конституційному суді вимоги Антимонопольного комітету

Укрінформ
ПрАТ "Київстар“ подало скаргу до Конституційного суду на повноваження АМКУ вимагати без обмежень від суб'єктів господарювання документи, статистичну та іншу інформацію.

Відомості про це містяться у переліку конституційних скарг, що надійшли до Конституційного суду станом на 15 лютого 2019 року.

"ПрАТ "Київстар“ - щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення частини третьої статті 34 Закону України "Про телекомунікації" від 18 листопада 2003 року № 1280-IV та положення частини другої статті 22-1 Закону України "Про Антимонопольний комітет України" від 26 листопада 1993 року № 3659-ХІІ", - зазначається на сайті суду.

Читайте також: Нацкомісія вимагає від Київстара усунути порушення ліцензійних умов

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Антимонопольний комітет України оштрафував мобільного оператора «Київстар» за ненадання інформації у встановлений термін.

Як випливає з роз'яснень АМКУ, ПрАТ "Київстар" відмовилося надавати запитувану інформацію, а замість відповіді по суті поставлених питань усупереч закону взяло під сумнів необхідність запитуваної інформації для розслідування справи.

Водночас у "Київстарі" наполягають, що відмовилися виконувати вимогу АМКУ, оскільки запитувана інформація містила персональні дані абонентів та їхні телефонні розмови. Оператор мобільного зв'язку наголошував, що Конституція та Закон "Про телекомунікації" гарантують усім громадянам - користувачам мобільного зв'язку конфіденційність даних. Законодавство визнає такі відомості, як отримання послуг, їх тривалість, зміст, маршрути передачі, охоронюваною законом таємницею та встановлює спеціальний режим і порядок їх поширення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-