Рада провалила закон щодо регулювання діяльності Антимонопольного комітету

Рада провалила закон щодо регулювання діяльності Антимонопольного комітету

Укрінформ
Верховна Рада відхилила закон 2431 "Про внесення змін до законодавства про захист економічної конкуренції щодо визначення органами Антимонопольного комітету України розміру штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції".

За ухвалення цього рішення проголосували 93 народних депутати за мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей законопроект сприятиме запровадженню принципів пропорційності правової визначеності певної дискримінації в діяльності органів Антимонопольного комітету, а також підвищить прозорість і передбачуваність правозастосовчої практики для суб'єктів господарювання. Що є найважливішим у цьому законопроекті? Це те, що після його прийняття органи Антимонопольного комітету при визначенні розмірів штрафів за порушення законодавства у сфері захисту економічної конкуренції будуть використовувати методику розрахунку штрафів за порушення конкуренційного законодавства", - пояснила співавтор законопроекту народний депутат Вікторія Пташник.

Читайте також: АМКУ пропонує конкуренцію при відборі банків для виплати субсидій у грошовій формі

За її словами, законопроектом передбачалося, які принципи мають бути застосовані при розрахунку штрафів Антимонопольним комітетом. Також пропонувалося зобов'язати орган здійснювати розслідування у справах щодо порушення законодавства про порушення економічної конкуренції.

Нардеп нагадала, що в першому читанні законопроект було ухвалено ще 2015 року.

Народні депутати розглянули правки до підготовленого до другого читання законопроекту, проте за результатами голосування законопроект було відхилено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-