Світові ціни на продовольчі товари у жовтні знизилися на 7,4% - OОН

Світові ціни на продовольчі товари у жовтні знизилися на 7,4% - OОН

Укрінформ
За даними Продовольчої та сільськогосподарської Організації Об'єднаних Націй (FAO), у жовтні індекси цін на основні продовольчі товари впали на 7,4% порівняно з минулим роком.

Про це повідомляє продовольча організація на своєму сайті.

“Індекс цін на продукти харчування FAO, що є показником щомісячної зміни міжнародних цін на кошик продовольчих товарів, у жовтні становив 163,5 пунктів, що на 0,9% менше, ніж у вересні, і на 7,4% нижче рівня минулого року”, - йдеться в повідомленні.

Індекс молочних цін знизився на 4,8% порівняно з попереднім місяцем і на 34% проти піку, досягнутого у лютому 2014 року.

Індекс цін на рослинні олії знизився на 1,5%, що є дев'ятим поспіль щомісячним падінням, досягнувши найнижчого рівня з квітня 2009 року. Останнє зниження переважно зумовлювалося незначним світовим попитом на імпорт пальмової олії та великими запасами, якими володіють основні країни-експортери. Міжнародні ціни на соєву олію дещо зросли.

Індекс цін на зернові у жовтні 2018 року збільшився у порівнянні з вереснем на 1,3%. Вартість рису, навпаки, впала, частково під впливом валютних коливань, що вплинули на японські та запашні сорти.

Індекс цін на цукор збільшився на 8,7%, в основному внаслідок негативних кліматичних впливів на перспективи виробництва в Індії та Індонезії, а також через збільшення частки виробництва Бразилії для продукції цукрової тростини, що використовується у виробництві етанолу.

Читайте також: Уряд затвердив критерії перевірок Держспоживслужби

FAO також покращила свій прогноз світового виробництва зернових у 2018 році до 2,601 млрд тонн, у першу чергу завдяки вищим оцінкам виробництва пшениці у Канаді і Китаї.

Очікується, що глобальний обсяг виробництва рису в цьому році перевищить торішній рекордний показник на 1,3%, досягнувши 513 млн тонн.

Світове виробництво пшениці у 2018 році прогнозується на рівні близько 728 млн тонн, що на 4,3% менше минулорічного.

Прогноз світового виробництва фуражних зернових становить 1,36 млрд тонн, що на 2,2% менше, ніж у 2017 році. У даний час у Південній півкулі висівають фуражні зернові культури, і ранні перспективи вказують на збільшення насаджень кукурудзи у Південній Америці.

FAO очікує, що використання зернових у світі збільшиться на 0,2% до рекордних 2,653 млрд тонн, що зумовлено збільшенням споживання кормів та промисловим використанням кукурудзи, особливо в Китаї та США. Передбачається, що використання пшениці для продовольчого споживання зросте на 1,0%, а рису - на 1,1%.

Запаси зерна у світі в кінці сезону 2019 року можуть досягнути майже 762 млн тонн. Світові запаси рису, як очікується, зростуть на 2,6% до 176,6 млн тонн.

Як повідомлялось, індекс цін FAO на продовольчі товари у вересні 2018 року знизився на 1,4% порівняно з серпневим показником, та на 7,4% - з вереснем 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-