Ernst&Young підтвердив фінрезультат Укрзалізниці

Ernst&Young підтвердив фінрезультат Укрзалізниці

Укрінформ
Незалежний аудитор - компанія Ernst&Young підтвердила фінансовий результат ПАТ "Укрзалізницям за перше півріччя цього року в розмірі 468,3 млн грн.

Про це розповів в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє прес-служба компанії.

"Аудитор підтвердив фінансовий результат компанії за 6 місяців 2018 року, який склав 468,3 млн грн і є майже у 4 рази вищим, ніж за весь 2017 рік", - сказав Кравцов.

За його словами, результати фінансової діяльності Укрзалізниці у січні - червні цього року також свідчать про зростання темпів інвестування у відновлення основних засобів. Зокрема, компанія активно оновлює рухомий склад та тягу.

"Серед основних плюсів першого півріччя 2018 року є те, що вперше з моменту створення публічного акціонерного товариства балансова вартість основних засобів протягом цього часу фактично не зменшилась, - це свідчить про зростання темпів інвестування. Попередні роки балансова вартість за цією позицією зменшувалась на 2 - 7 млрд грн упродовж шести місяців", - зауважив керівник Укрзалізниці.

Він також повідомив, що вперше в аудиторському звіті виокремлено частину активів та зобов'язань, що залишились на непідконтрольній території та за балансовою вартістю становлять 10,8 млрд грн, або 4,1% від загальних активів компанії. "Такий показник свідчить про низький рівень ризику цього фактору для фінансово-господарської діяльності компанії", - зазначив Кравцов.

Читайте також: Укрзалізниця до кінця року не планує піднімати ціни на квитки - Кравцов

В Укрзалізниці повідомили, що одержання прибутку в 2017 році та першому півріччі 2018 року знайшло своє відображення у збільшенні капіталу компанії на 419 млн грн. Зменшення зобов'язань компанії на 4 млрд грн також свідчить про високий рівень платоспроможності. Крім того, аудитори відзначили появу механізму квазівалютного обмеження ризиків шляхом періодичної індексації нерегульованих державою цін на товари, роботи і послуги як стабілізуючого кроку для нівелювання можливих втрат від курсових різниць за кредитним портфелем компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-