Прогнози МВФ щодо світової економіки знижують ціни на “чорне золото”

Прогнози МВФ щодо світової економіки знижують ціни на “чорне золото”

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в середу після того, як Міжнародний валютний фонд знизив прогноз зростання світової економіки, проте котирування отримали підтримку через ураган Майкл, що наближається до Флориди, який призвів до скорочення видобутку в Мексиканській затоці приблизно на 40 відсотків.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent торгувалися по $85,01 проти $85,00 за барель при закритті у вівторок. Ф'ючерси на північноамериканський сорт WTI торгувалися по $74,87 проти $74,96 за барель.

Міжнародний валютний фонд знизив прогноз зростання світової економіки на 2018 і 2019 років у вівторок, що може призвести до послаблення попиту на нафту та нафтопродукти. У своєму оновленому звіті «Перспективи розвитку світової економіки» фонд сказав, що зараз закладає зростання на 3,7% в порівнянні з 3,9%, що прогнозуються в липні. Це було перше пониження з липня 2016 року.

Видобуток нафти на шельфі в Мексиканській затоці в США знизився приблизно на 40 відсотків у вівторок у зв'язку з евакуаціями і закриттям платформ через ураган Майкл, що насувається.

Компанії призупинили виробництво близько 670.800 барелів нафти на добу і 726 мільйонів кубічних метрів природного газу до полудня вівторка, згідно з даними Бюро з нагляду у сфері екологічної безпеки та охороною довкілля.

Читайте також: У Трампа хочуть посунути Росію з нафтогазового ринку Європи

Згідно з прогнозами різних метеорологічних служб, "Майкл" може викликати найсерйозніше зниження видобутку за десятиліття в прибережній зоні Флориди, де знаходиться найбільше родовище нафти і природного газу в штаті. Раніше цей регіон опинився під ударом стихії в 2004 і 2005 роках.

Дані Американського інституту нафти та Управління енергетичної інформації США щодо запасів сирої нафти будуть опубліковані на добу пізніше у зв'язку зі святкуванням Дня Колумба в понеділок.

Станом на 10:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 84,83 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 84,84 долара за барель, що на 16 центів нижче рівня закриття торгів ($85,00).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-