У Трампа хочуть посунути Росію з нафтогазового ринку Європи

У Трампа хочуть посунути Росію з нафтогазового ринку Європи

Укрінформ
Сполучені Штати мають достатньо природних ресурсів для того, щоб зупинити потоки російського газу й нафти на ринок європейських країн.

Про це заявив у інтерв'ю американському виданню The Hill головний радник президента США з економічних питань Ларрі Кудлоу.

"Ми є домінуючою енергетичною силою. Через пару років ми вироблятимемо 15 млн барелів нафти щодня. Ми обженемо Саудівську Аравію, ми обженемо Росію", - зауважив радник президента США.

Він додав, що американські виробники газу мають великі запаси в басейні Permian (штати Техас і Нью-Мексіко), й вимушені просто спалювати його.

"Це означає, що ми повинні мати інфраструктуру трубопроводів зі сходу на захід і з заходу на схід. Треба поставляти це на північний схід, поставляти в Європу й кинути виклик гегемонії Росії на природний газ та LNG (зріджений природний газ – ред.)", - зауважив Кудлоу.

Читайте також: Саудівський принц прогнозує вихід Росії з ринку нафтопродуктів

Він підкреслив, що США здатні це зробити. "Ми дійсно маємо зосередитись на енергетичному секторі. Більшість цих справ можна зробити в приватному порядку", - підсумував радник Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-