АМКУ проведе

АМКУ проведе "профілактичну" зустріч щодо контролю за цінами

Укрінформ
В Антимонопольному комітеті України 8 червня відбудеться робоча зустріч з проблемних питань співпраці торговельних мереж та постачальників у сфері рітейлу.

Про це повідомляється на сайті АМКУ. 

"8 червня 2018 року об 11:00 в Антимонопольному комітеті України відбудеться робоча зустріч на тему: «Проблемні питання у процесі співпраці торговельних мереж та постачальників у сфері рітейлу», на яку запрошуються представники Української асоціації постачальників торговельних мереж, Асоціації рітейлерів України, Європейської бізнес асоціації, Американської торговельної палати України та інші учасники ринку роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами", - йдеться у повідомленні АМКУ.

Як повідомлялося, в 2015 році АМКУ оприлюднив результати розслідування картельної змови продовольчого рітейлу. Дослідження включало документальну фіксацію порушень, контрольні закупки, офіційні запити. Було  виявлено кумулятивне зростання цін на продовольчі товари в місті Києві за період з 2006 по 2012 роки, що перевищило 95%. При цьому аналіз показав, що зростання цін на продовольчі товари не було викликане об'єктивними чинниками попиту і пропозиції на ринку.

Читайте також: АМКУ вважає минулорічне здорожчання скрапленого газу результатом змови на ринку

Під час розслідування було встановлено факт існування між мережами інформаційного обміну, який відбувався як у формалізований, так і у неформалізований спосіб. Обсяги, актуальність та деталізація такого обміну призвели до того, що з інструменту стимулювання та розвитку конкуренції він перетворився на фактор  її обмеження. Це призвело до суттєвого завищення цін для споживачів на товари повсякденного вжитку.

Антимонопольний комітет України зобов’язав торговельні мережі припинити порушення протягом двох місяців з дня отримання його рішення. Було накладено штраф у сукупному розмірі 203,616  млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-