АМКУ вважає минулорічне здорожчання скрапленого газу результатом змови на ринку

АМКУ вважає минулорічне здорожчання скрапленого газу результатом змови на ринку

Укрінформ
Антимонопольний комітет України заявляє, що підвищення цін на скраплений газ у серпні 2017 року є результатом змови між учасниками ринку.

Про це йшлося на першому засіданні комітету стосовно прийняття рішення у справі, розпочатій у зв’язку з наявністю ознак на ринку скрапленого вуглеводневого газу як моторного пального (надалі – скраплений газ, СВГ) порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, пише прес-служба відомства.

"Узгоджені дії вищезазначених суб’єктів господарювання полягали у схожому підвищенні цін на СВГ, при його реалізації у роздріб у серпні 2017 року, при тому, що аналіз ситуації на ринку спростовує наявність об’єктивних причин для вчинення відповідачами таких дій, що призвело до обмеження конкуренції. За результатами розгляду справи було запропоновано визнати вищезазначені узгоджені дії відповідачів у справі порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 1 статті 50 та частиною третьою статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», - йдеться у повідомленні.

На відповідному засіданні комітету певними відповідачами були озвучені зауваження, пояснення та доводи стосовно попередніх висновків у справі. Комітетом, в свою чергу, запропоновано надати додаткову інформацію, яка до цього не була надана такими відповідачами з порушеного питання.

Відповідачів, що ще не встигли озвучити свої зауваження, пояснення та доводи, будуть заслухані комітетом на наступних засіданнях, які відбудуться 29 та 31 травня відповідно.

Читайте також: АМКУ застеріг від зловживань на ринку нафтопродуктів під час ремонтів на заводах

Як повідомлялося раніше, відповідачами у зазначеній справі є група компаній "Надежда", група «WOG», група «ОККО», а також ТОВ «Авантаж 7», ТОВ «Факторінг Груп».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-