АРМА передали 185 мільйонів, арештованих у

АРМА передали 185 мільйонів, арештованих у "справі Труханова"

Укрінформ
В управління Нацагентства з питань розшуку активів (АРМА) передано 185 млн грн, арештованих у "справі Труханова".

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Слідчий суддя Солом’янського районного суду м. Києва на підставі клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів САП поновив арешт цих коштів і ухвалив рішення про їх передачу в управління АРМА",  - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що це перший випадок, коли майно, арештоване за клопотанням НАБУ та САП, передане новоствореній агенції.

У прес-службі нагадали, що у вересні 2016 року Одеська міська рада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП "Завод "Краян", за 185 млн грн у приватної структури, яка, в свою чергу, на початку 2016 року заплатила за цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності. Проте детективи НАБУ і прокурори САП запобігли цій спробі й домоглися накладення арешту на рахунки компанії-продавця будівлі. Водночас 1 лютого слідчий суддя Солом’янського райсуду Києва скасував арешт частини коштів приватної компанії у розмірі 92,34 млн грн.

6 лютого арешт коштів було поновлено за клопотанням прокурорів САП, а 7 лютого знову скасовано у рамках розгляду скарги адвокатів на судову ухвалу від 21 грудня 2016 року. Проте через підозру щодо можливої легалізації коштів, одержаних у результаті корупційного злочину, ці кошти на рахунку компанії-продавця було заблоковано Державною службою фінансового моніторингу України. І 13 березня 2018 року суд поновив їх арешт.

Читайте також: Справа Труханова: суд переніс розгляд апеляції щодо Вугельмана

 14 лютого 2018 року в аеропорту Бориспіль детективи НАБУ та прокурори САП затримали Одеського міського голову Генадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана, яких підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України ("Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем").

Напередодні, 13 лютого, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру вісьмом імовірним учасникам злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-