Зарубіжні фахівці допоможуть імплементувати закон про ринок електроенергії

Зарубіжні фахівці допоможуть імплементувати закон про ринок електроенергії

Укрінформ
До роботи Координаційного центру з питань імплементації Закону України «Про ринок електричної енергії», залучено фахівців з Чехії та Словаччини, які займалися енергетичною реформою в Європі.

Про це повідомляється на Урядовому порталі. 

"Європейські консультанти протягом цього року працюватимуть у тематичних підгрупах Координаційного центру, допомагатимуть, зокрема, у відпрацюванні нових правил роботи Оптового й Роздрібного ринку, технічно-програмного забезпечення Системного оператора та Оператора ринку. Також вони надаватимуть консультаційну підтримку нормативній базі, напрацьованій НКРЕКП та ЦОВВ, і проведуть кілька навчальних програм для учасників ринку й громадськості", - йдеться у повідомленні.

Закон «Про ринок електричної енергії» прийнято в квітні минулого року. На його імплементацію відведено 2 роки. Ключову роль у  цьому процесі відіграє НКРЕКП. Їм – в рамках імплементації закону – належить розробити і прийняти 80% документів. 20% - це завдання НЕК "Укренерго", ДП «Енергоринок» та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Вся нормативно-правова база, яка напрацьовується виконавцями, з’являється на сайті Координаційного центру із забезпечення впровадження нового ринку електричної енергії для обговорення з громадськістю.

Читайте також: Радіоактивні відходи Рівненської АЕС вивчатимуть на Чорнобильській АЕС

Головою Координаційного центру із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії є віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, співголовою - перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський. Заступниками голови Координаційного центру визначено голову НКРЕКП Дмитра Вовка та міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-