Кабмін виключить зі списку офшорів п'ять країн

Кабмін виключить зі списку офшорів п'ять країн

Оновлено
Укрінформ
Кабінет міністрів виключив Естонію, Латвію, Грузію, Мальту та Угорщину зі списку офшорних країн.

Про це на засіданні уряду оголосив Прем`єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми постійно моніторимо податкові системи різних країн і формуємо списки вимог до українських компаній щодо роботи з цими країнами", - розповів Гройсман.

Він нагадав, що до переліку країн-офшорів увійшли, зокрема, Естонія, Латвія, Грузія.

Читайте також: Податкові гавані: Естонія передасть Україні пояснювальну записку

"Наші партнери були схвильовані цим питанням. Оскільки це питання чутливе, ми приймемо рішення про скасування цих вимог щодо Естонії, Латвії, Грузії", - додав Гройсман.

Міністр фінансів Олександр Данилюк, у свою чергу, додав, що з цього списку будуть виключені Естонія, Латвія, Грузія, Угорщина, Мальта.

Як повідомлялося, 23 січня глава МЗС Латвії Едгар Рінкевич вручив ноту тимчасовому повіреному в справах України Алісі Подоляк, закликавши Україну вжити необхідних заходів, щоб Латвія "була виключена з її списку офшорів".

Подібна проблема в економічних відносинах України і Естонії обговорювалася 25 січня під час телефонної розмови прем'єр-міністрів Володимира Гройсмана і Юрі Ратаса. 

Гройсман поінформував про зміст ухваленої Кабінетом міністрів України наприкінці грудня 2017 р. постанови №1045, якою затверджено перелік держав, операції з резидентами яких визнаються контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення. Він наголосив, що цей перелік не є «списком офшорів», а метою документа є запобігання розмиванню податкової бази, виведенню прибутку з-під оподаткування, зокрема так, як це передбачено такими профільними міжнародними організаціями як ОЕСР.

Гройсман зазначив, що дія переліку поширюється виключно на резидентів України, які подають звіт про контрольовані операції до податкових органів України, а ДФС відповідно до поданих звітів визначатиме ризиковані операції, що підлягають додатковому контролю, за системою виявлення ризиків, яка діє у всьому світі.

Міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер повідомив, що Естонія передасть Україні пояснювальну записку, у якій роз'яснить Мінфіну України специфіку податкової системи Естонії, щоб її викреслили зі списку "податкових гаваней".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-