Лагард застерігає від обмежень, які можуть завадити глобальному зростанню

Лагард застерігає від обмежень, які можуть завадити глобальному зростанню

Укрінформ
Нарощування інвестицій та розвиток зовнішньої торгівлі є головними чинниками забезпечення глобального економічного зростання.

Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард під час дискусії з питання глобальних фінансів, що відбулася у рамках Всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми чітко вбачаємо дві головні рушійні сили для зростання. Одна - це інвестиції. І другий чинник також чітко визначений: це торгівля. Міжнародна торгівля зростає навіть скоріше, ніж показники економічного зростання», - заявила Лагард.

Вона наголосила, що заходи, які б уповільнювали міжнародну торгівлю, які б обмежували цю рушійну силу, викликають занепокоєння.

Читайте також: Лагард назвала зустріч із Порошенком "конструктивною"

«Адже, якщо ми прагнемо більшого, сталого зростання, необхідно підживлювати всі ці двигуни. І торгівля є одним із них... Будь-які заходи з обмеження торгівлі призведуть до негативних наслідків для економічного зростання», - зауважила директор-розпорядник МВФ.

Водночас Лагард позитивно оцінила тенденції зростання світової економіки. За озвученими главою МВФ прогнозами, у 2019 році очікується глобальне економічне зростання на 3,9%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-