Австрійська компанія вкладе 135 мільйонів євро у виробництво біопалива на Житомирщині

Австрійська компанія вкладе 135 мільйонів євро у виробництво біопалива на Житомирщині

Укрінформ
Австрійська компанія збудує у Попільнянському районі Житомирщини завод з виробництва альтернативного палива - біоетанолу.

Про це з посиланням на директора департаменту економічного розвитку Олексія Шатила повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

"Після підписання меморандуму із головою ОДА Ігорем Гундичем австрійська компанія у Попільнянському районі будуватиме підприємство з виробництва біоетанолу, масла та корму з кукурудзи. Інвестори за сприяння влади вже обрали та оформили земельну ділянку", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українські міста можуть обігріватися з власних відходів — експерт

Інвестор хоче привезти європейське обладнання, і йому вже надали всю необхідну документацію щодо податкових та митних платежів.

Як зазначили в ОДА, завод із виробництва біоетанолу має на меті використання новітніх біоферментаційних технологій із переробки зерна кукурудзи. Підприємство високотехнологічне та безвідходне. На першому етапі заплановано створення 100 робочих місць. Крім цього, на підприємстві буде встановлена сонячна електростанція. В економіку області буде залучено близько 135 млн євро. Проектна потужність заводу – переробка 285 тис. т зерна кукурудзи та отримання готової продукції в обсязі 300 тис. т біоетанолу на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-