Вартість нафти знижується на даних від API і Міжнародного енергетичного агентства

Вартість нафти знижується на даних від API і Міжнародного енергетичного агентства

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в середу, після того, як галузеві оцінки запасів нафти в США призвели до погіршення настроїв, а ринки відмітили послаблення прогнозів з приводу попиту в 2018 р. від Міжнародного енергетичного агентства.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі нафта марки WTI з постачанням у грудні подешевшала на 1,20% до $55,03. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent упала в ціні на 1,37% до $61,36 за барель.

Учора Американський інститут нафти (API) повідомив, що запаси нафти в США зросли за тиждень, що завершився 10 листопада, на 6,5 мільйона барелів проти очікувань аналітиків The Wall Street Journal зниження на 1,4 мільйона барелів. Прогнози аналітиків сильно різнилися, при цьому, згідно з гіршими очікуваннями, запаси мали зрости всього на 2,5 мільйона барелів, що значно нижче опублікованих даних.

Запаси бензину, за даними API, зросли на 2,39 мільйона проти прогнозів на зниження на 1,1 мільйона. Запаси дистилятів знизилися на 2,53 мільйона. Аналітики чекали їх скорочення на 500 тисяч барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing) знизилися на 1,8 мільйона барелів.

Сьогодні свої оцінки опублікує Управління з енергетичної інформації. Ці два набори оцінок частенько розрізняються.

Читайте також: Нафтогаз vs Газпром: арбітраж переніс "дедлайн" рішення через скаргу росіян

Ціни на нафту закінчили вчорашній день недалеко від найнижчого за два тижні рівня, після того, як Міжнародне енергетичне агентство переглянуло в меншу сторону свої прогнози з приводу зростання світового попиту на нафту і заявило, що чекає, що американські виробники нарощуватимуть об'єм видобутку.

Ціни на нафту виявилися під тиском після того, як МЕА опублікувало дещо песимістичний прогноз з приводу попиту на нафту у своєму щомісячному звіті, спрогнозувавши послаблення зростання світового попиту, а також попередивши, що пропозиція на світових ринках нафти буде надмірною в другому кварталі 2018 р.

При цьому в звіті сказано, що рівень дотримання зобов'язань щодо скорочення обсягу видобутку нафти членами ОПЕК зріс у жовтні до 96% з 87% у вересні.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 61,51 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 61,45 долара за барель, що на 76 центів нижче від рівня закриття торгів ($62,21).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-