Автобан Львів-Чоп зацікавив американських інвесторів - Омелян

Автобан Львів-Чоп зацікавив американських інвесторів - Омелян

Укрінформ
Іноземні компанії зацікавлені в концесійних проектах в Україні. Міністерство інфраструктури до цього готове, ресурси спрямовані на те, щоб інвесторам було комфортно в Україні.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час круглого столу «Поточні концесійні проекти у секторі морських портів України» в Американській торговій палаті (АСС), повідомляє Урядовий портал.

"Ми хочемо дати системне рішення, щоб всі працювали з чітким розумінням умов, які не залежать від бажання чи небажання окремої людини, мали можливість планувати бізнес на довгу перспективу. Для України це новий продукт, який ми хочемо почати з конкретних проектів: стивідорна компанія «Ольвія», Херсонський торговельний порт, порт Чорноморськ. Хочемо також включити в цей перелік першу концесійну залізницю, євроколію, яка поєднає Київ та Одесу. Інтерес з боку іноземних інвесторів до цього вже є. Думаю, що після входження Hutchison Ports та DP World на український ринок вантажопотік буде достатній", - сказав Омелян.

Він висловив сподівання, що буде розширено державно-приватне партнерство та концесію на українські автошляхи. "Якраз сьогодні відбулась зустріч з американськими інвесторами, які розглядають можливість будівництва автобану з Чопу до Львову. Є багато інших проектів, про які треба говорити і робити. Запрошую всіх до співпраці», - зазначив міністр інфраструктури.

Омелян наголосив на важливості діалогу та відзначив роботу проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі.

Читайте також: Омелян повідомив про 2 мільярди для безпеки на автошляхах у 2018 році

«Команда «SPILNO» презентує сьогодні свої проекти, подивіться, на що додатково треба звернути увагу, чого вам не вистачає, що нам треба зробити, щоб вам було легше працювати. Ми до цього готові, наші ресурси спрямовані на те, щоб вам було комфортно в Україні», - зазначив він.

Під час круглого столу презентовано пілотні концесійні проекти в сфері морських портів України, обговорено ключові питання з потенційними інвесторами та зацікавленими компаніями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-