Омелян повідомив про 2 мільярди для безпеки на автошляхах у 2018 році

Омелян повідомив про 2 мільярди для безпеки на автошляхах у 2018 році

Укрінформ
На 2018 рік передбачено майже 2 млрд гривень на підвищення безпеки на автошляхах Укрїни.

Про це заявив Володимир Омелян під час засідання Міжвідомчої робочої групи з реформування державної системи безпеки дорожнього руху, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«Ми вперше розробляємо Національну програму з підвищення безпеки на автошляхах. 5% Дорожнього фонду буде спрямовано на ці цілі, це 1,5 млрд гривень. Також ми маємо 400 млн гривень секторальної підтримки ЄС для обладнання місць найбільшої концентрації ДТП по країні. Загалом близько 2 млрд гривень буде спрямовано на безпеку автошляхів у 2018 році», - наголосив Омелян.

Він також повідомив, що спільно з МВС, національною поліцією, іншими відомствами відпрацьовано найбільші місця концентрації ДТП по Україні. Це 5 областей. 

"І тепер будемо відпрацьовувати заходи по зменшенню аварійності на цих ділянках, і я хотів би, щоб ці 400 мільйонів секторальної підтримки ми теж реалізовували в координації з нашою робочою групою. Це є спільне фінансування безпеки руху», - підкреслив урядовець.

Міністр вкотре наголосив, що смертність та травматизм на українських автошляхах є надвисокими і завдання всіх гілок влади та суспільства загалом – знизити ці показники щонайменше вдвічі вже до 2020 року.

Читайте також: Суд підтвердив незаконність передачі Укрзалізниці до Мінекономіки - Омелян

Нагадаємо, після трагедії в Харкові Омелян вимагає обмеження швидкості у містах до 50 км/год і драконівські штрафи за перевищення. Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня о 20:45 на перетині вул.Сумської і пров. Мечникова у Харкові зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg. За словами очевидців, після удару Lexus врізався у світлофор, перекинувся і вилетів на тротуар, де збив пішоходів, які чекали зеленого сигналу світлофора. Внаслідок ДТП загинуло 5 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-