Експерти з ЄС пересвідчилися, що Газпром порушує контрактні тиски у

Експерти з ЄС пересвідчилися, що Газпром порушує контрактні тиски у "трубі"

Укрінформ
Україну відвідала моніторингова місія Європейської комісії з контролю за станом транзиту природного газу для європейських споживачів, яка, серед іншого, дослідила проблему неналежного рівня тиску на російських прикордонних газовимірювальних станціях.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укртрансгаз". 

"Газпром продовжує порушувати контрактні тиски: на російській станції Суджа зафіксовано його різке зниження на 9% від норми. Незважаючи на це, Україна виконує транзитну заявку та забезпечує необхідні тиски на західному кордоні", - проінформував начальник відділу звязків з громадськістю та пресою ПАТ "Укртрансгаз" Максим Білявський.

Зазначається, що моніторингова місія вивчила повний пакет інформації щодо руху природного газу через українську газотранспортну систему, в тому числі дослідила проблему неналежного рівня тиску на російських прикордонних газовимірювальних станціях.

За результатами зустрічі сторони погодили план дій на випадок погіршення ситуації з постачанням природного газу, а також дійшли згоди щодо розширення переліку інформації, яка щодня надсилається ПАТ "Укртрансгаз" на адресу Єврокомісії, включаючи дані щодо рівня тиску на точках входу та виходу з ГТС України.

На запит моніторингової місії ПАТ "Укртрансгаз" надало доступ до всіх об’єктів вітчизняної ГТС. 

Натомість російська сторона, яка була запрошена для співпраці з моніторинговою місією Єврокомісії, жодної інформації не надала. 

Нагадаємо, оператор української газотранспортної системи з жовтня 2015 року надає Європейській комісії постійний доступ в режимі онлайн до інформації щодо потоків природного газу та рівня бронювання потужності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-