У Нафтогазі запевняють, що їхні хіміки не

У Нафтогазі запевняють, що їхні хіміки не "бодяжать" газ

Укрінформ
Колір полум'я в газовій плиті залежить зовсім не від складу газу, а від чистоти плити і достатньої кількості повітря в приміщенні.

Про це йдеться у роз'ясненні НАК "Нафтогаз України", розміщеному на сторінці компанії у Facebook.

"Коли газова конфорка починає горіти червоним або жовтим полум’ям, а улюблений чайник – довго закипати, більшість людей, одразу уявляють зловмисних хіміків з Нафтогазу, які "бодяжать" блакитне паливо і заробляють на цьому шалені гроші. Спростовуємо міфи. До речі, виявилось, що причини для хвилювання власники плит, конфорки яких горять червоним або жовтим полум’ям, таки мають. Колір полум'я в газовій плиті залежить зовсім не від складу газу, а від чистоти газової плити і достатньої кількості повітря", - зазначають в "Нафтогазі". 

В ідеально відрегульованій конфорці, йдеться у повідомленні, газ горітиме рівномірним синім полум’ям.

Червоний колір вогню у конфорці свідчить про підвищене виділення окису вуглецю, що може призвести до отруєння чадним газом. 

"Тому, якщо газ горить червоним кольором і газова колонка гасне, слід негайно викликати майстра", - наголосили в "Нафтогазі".

Жовтий колір - в приміщенні недостатньо кисню при його згорянні, або форсунка закоптилася, або забруднена газова конфорка, або на кухні погана вентиляція.

"Помітивши порушення забарвлення вогню, не згадуйте лихих "бодяжників" з Нафтогазу, а звертайтесь до майстра, який зможе відрегулювати плиту, почистити газову колонку, відрегулювати повітряний затвор в котлі, замінити форсунок пальника", - заявили в "Нафтогазі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-