Укргазвидобування отримало сім спецдозволів на надра

Укргазвидобування отримало сім спецдозволів на надра

Укрінформ
Комісія з питань надрокористування, сформована при Державній службі геології та надр України, видала 7 нових спеціальних дозволів на користування надрами ПАТ "Укргавидобування" та продовжила термін дії ще 4 дозволів держкомпанії.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Держгеонадр.

“Комісія з питань надрокористування прийняла рішення із 24 питань щодо надання спеціальних дозволів на користування надрами. Зокрема, ПАТ «Укргазвидобування» отримали 7 нових спеціальних дозволів на користування надрами. Також Комісія з питань надрокористування прийняла рішення продовжити строк дії 15 спецдозволів на користування надрами. До прикладу, 4 дозволи продовжено ПАТ «Укргазвидобування», 1 дозвіл - ДП «Східний ГЗК»», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, у рамках засідання прийняли близько 25 рішень щодо переоформлення спеціальних дозволів на користування надрами - здебільшого це стосується зміни юридичної адреси. Прийняли близько 90 рішень щодо внесення змін до спецдозволів на користування надрами.

«Ми розуміємо важливість питань збільшення видобутку газу, розвитку ресурсного потенціалу держави в цілому, набуття енергетичної незалежності. Розуміючи відповідальність перед надрокористувачами, Служба одразу взялась за роботу і розглянула заяви надрокористувачів. Відтак, робота низки підприємств в частині ліцензування було розблокована», - прокоментував голова Комісії Дмитро Абрамович.

До складу комісії увійшли працівники Держгеонадр, Мінприроди, Кабміну, НАНУ, Державної комісії по запасах, Громадської ради при Держгеонадрах, ДНВП «Геоінформ України» тощо.

Державна служба геології та надр України у п'ятницю, 29 липня, отримала наказ, яким затверджено «Положення про Комісію з питань надрокористування». За дорученням віце-прем'єр-міністра України Володимира Кістіона, в одноденний термін була зібрана комісія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-