Україна знайшла заміну Shell для пошуку сланцевого газу на сході

Україна знайшла заміну Shell для пошуку сланцевого газу на сході

Укрінформ
Визначено переможця конкурсу на залучення інвестора для реалізації Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська.

Про це інформує прес-служба НАК "Надра України", яка є учасником ТОВ "Надра Юзівська", що створене з метою реалізації проекту із пошуку та видобутку корисних копалин відповідно до угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська.

"Переможцем конкурсу було визначено компанію "Юзгаз Бі.Ві." (Нідерланди), яка запропонувала найкращі умови для реалізації Юзівського проекту", - йдеться в повідомленні.

Після отримання відповідної згоди Кабінету міністрів України переможець конкурсу голландська компанія стане повноправним учасником в Угоду про розподіл вуглеводнів (УРП).

Нагадаємо, у січні 2013 р. було підписано Угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська (УРП), між Кабінетом міністрів України, компанією Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (ІV) Б.В. (Shell) та ТОВ "Надра Юзівська". У випадку успіху пошукових робіт передбачалася можливість подвоєння видобутку газу в Україні. Shell проінвестував в пошукові роботи декілька десятків мільйонів доларів, але через істотну зміну обставин у реалізації проекту з 08.09.2015 року Shell вийшла із УРП. В результаті "Надра Юзівська" набула 100% прав і обов’язків інвесторів в Угоду про розподіл вуглеводнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-