«Укроборонпром» дав роботу підприємствам машинобудівної галузі України

«Укроборонпром» дав роботу підприємствам машинобудівної галузі України

Укрінформ
ДК «Укроборонпром» залучив до програми імпортозаміщення 296 вітчизняних підприємств машинобудівної галузі України.

Про це повідомляє прес-служба концерну.

"За 1 півріччя 2016 року кількість працюючих заводів у цьому секторі стрімко підвищилася, адже концерн залучив до програми імпортозаміщення 296 вітчизняних підприємств. Таким є результат укладених Меморандумів про співпрацю підприємств «Укроборонпрому» з ОДА», - йдеться у повідомленні.

За словами генерального директора концерну Романа Романова, найактивніше долучились до роботи з «Укроборонпромом» підприємства Харківської, Київської, Черкаської, Дніпропетровської та Чернігівської областей. Для прикладу, промисловий потенціал Харківської області використовується вже на 87%, а за інформацією ОДА, машинобудівний індекс регіону досяг 100%. Загалом ведеться робота по заміщенню близько 1 тисячі позицій для ОПК, що раніше постачались з Росії.

У лютому цього року машинобудівники Харківщини законтрактували виробництво понад 100 найменувань продукції для ВПК, яка раніше постачалася з-за кордону. За словами голови Харківської ОДА Ігоря Райніна, це результат виконання програми імпортозаміщення, яку регіон розробив разом з ДК «Укроборонпром». За 4 місяці кількість підприємств, які приєдналися до програми, зросла у 5 разів: з 10 до 50. Машинобудівна галузь області запрацювала «у плюс».

Нагадаємо, що «Укроборонпром» підписав 14 меморандумів про співпрацю з облдержадміністраціями та містом Києвом. Таке об’єднання зусиль доводить свою ефективність. Наприклад, Житомирський бронетанковий завод залучив до кооперації 67 підприємств різної форми власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-