СКУ долучився до форуму про роль діаспори у відбудові України

СКУ долучився до форуму про роль діаспори у відбудові України

Відео
Укрінформ
Світовий конгрес українців на чолі з президентом СКУ Павлом Ґродом долучився до форуму «Роль інституцій діаспори у залученні інвестицій для відбудови України», що відбувся у Києві 29 травня за організації Торгово-промислової палати України.

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своєму сайті.

У своїй промові Павло Ґрод нагадав, що відбудова України – один із трьох пріоритетів СКУ.

«Наша увага зосереджена на відновленні енергетичної інфраструктури України, яка сьогодні зруйнована російськими бомбами, та на її зміцненні через нашу глобальну платформу Energize Ukraine», – сказав він. 

Президент СКУ наголосив, що вирішальне значення для майбутнього успіху України матиме продовження розбудови та зміцнення інституцій.

«Я хочу визнати та підкреслити назву цієї конференції, зокрема визнання діаспори як інституції. Ефективні інституції забезпечили патріотичну, організовану та ефективну діаспору, яка створила міцну коаліцію союзників для України», – додав Ґрод. 

Крім того, за його словами, розвиток, кількість та ефективність українських професійних і бізнес-асоціацій та торговельних палат по всьому світу – ще один ключовий напрям праці СКУ. 

«Mи будуємо міцну основу здібних і відданих українців і друзів України, щоб почати відбудову вже сьогодні. Ми підходимо до цього системно з довгостроковим горизонтом», – сказав Павло Ґрод. 

До Києва на захід прибули: голова Національного конгресу українців Молдови Дмитро Лекарцев і президент Світового конгресу українських молодіжних організацій (СКУМО) Олександр Греченюк.

До форуму дистанційно приєдналися: президент Європейського конгресу українців (ЕКУ) Богдан Райчинець, віцепрезидент СКУ з операційних питань Зенон Поточний, віцепрезидент СКУ в регіоні Східної Європи Мирослав Гочак і президент Федерації асоціацій українців в Іспанії Михайло Петруняк.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців закликав уряди демократичних країн світу терміново передати Україні системи протиповітряної та протиракетної оборони, які захистять цивільне населення, зокрема дітей, від щоденних ракетних російських атак.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-