СКУ закликав демократичні країни терміново передати Україні системи ППО

СКУ закликав демократичні країни терміново передати Україні системи ППО

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) закликав уряди демократичних країн світу терміново передати Україні системи протиповітряної та протиракетної оборони, які захистять цивільне населення, зокрема дітей, від щоденних ракетних російських атак.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Союзники України мають у розпорядженні достатню кількість протиповітряного та протиракетного озброєння, яке вони могли б доставити в Україну для постійного або тимчасового захисту українських міст… Утім, постачання здійснюється украй повільно. Ціна кожної затримки – життя мирних українців та життєдіяльність цілих українських міст», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей СКУ також закликає українські громади в усьому світі виходити на вулиці та адвокувати перед урядами своїх країн термінове надання засобів ППО Україні, щоб закрити українське небо від ракетних ударів РФ.

У СКУ нагадали, що, згідно з офіційними даними ООН, від початку повномасштабного вторгнення внаслідок атак загинуло близько 600 дітей та 1350 отримали поранення. Від щоденних ракетних обстрілів РФ по мирних українських містах та селах руйнується цивільна інфраструктура,  життєво важлива для дітей. Лише за перші три місяці 2024 року пошкоджено або зруйновано понад тисячі будинків, 36 медичних та 140 освітніх закладів.

«Ми не можемо залишатися байдужими й спокійно спостерігати, як здійснюються ці жахливі злочини», – наголосили в СКУ.

Павло Ґрод закликав українські громади по всьому світу вимагати у своїх урядів посилення військової підтримки України, а союзників України – виконувати взяті на себе раніше зобов’язання і надати обіцяне озброєння і засоби захисту.

СКУ закликає українців та друзів України:

  • Надіслати листи-звернення до урядів їхніх країн із закликом терміново надати Україні засоби ППО. Таке звернення може змусити уряди діяти швидше й ефективніше. Шаблон листа можна знайти за посиланням.  
  • Організувати акції, флешмоби, мітинги й інші заходи у своєму місті, а також інформувати медіа та громадськість про цинічні злочини РФ щодо дітей та всього цивільного населення.
  • Використовувати соціальні мережі для поширення інформації про кампанію з хештегами #ProtectSkySaveChildren та #DefendChildrenUA, щоб допомогти підвищити обізнаність про боротьбу за право на життя та безпеку українських дітей.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців з нагоди відзначення Дня Героїв закликав українців та українські громади по всьому світі робити все можливе для викриття російської дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-